Pas til børn

pas til børnHvis du skal ud og rejse med dine børn, så skal de have deres eget pas. Man kan ikke bare tage dem med sig på sit eget pas, som man kunne før 1. oktober 2004. Dog er det ikke så besværligt at få et pas, og det kan overstås i løbet af ganske kort tid. Hele seancen skal foregå på din kommunes borgerservicecenter. Dog er der nogle ting, som man skal medbringe dernede, for at få fat i pas til børn.

Den første ting, som du skal huske at tage med dig, er en ansøgningsblanket. Den kan du enten printe ud på nettet, eller også kan du vælge bare at udfylde den nede på borgerservice, hvor blanketterne også kan fås. Derudover skal du have en dåbsattest eller navneattest med. Hvis barnet ikke skulle være navngivet endnu, så skal du have fødselsattesten med. Dog skal du være opmærksom på, at kommunen altid er i sin gode ret til at kræve yderligere dokumentation, hvis de føler det nødvendigt.

Sidst, men ikke mindst, skal du også have et pasfoto med. Det kan man efterhånden få taget mange forskellige steder, så det er ikke så svært at få fat i. Sørg for at billedet lever op til alle de regler, der nu engang kræves af et gyldigt pasfoto. Derudover kan det lade sig gøre for barnet selv at ansøge om et nyt pas, men lige gyldigt om det er barnet eller forældrene der ansøger, så skal der gives et samtykke fra forældremyndigheden, før passet udstedes.

Udstedelse af pas til børn

Alle personer skal have deres eget pas, det gælder også babyer og børn. Barnet skal henvende sig med sine forældre, eller personen der har forældremyndigheden over barnet til et af kommunernes borgerservicecentre.

Barnet skal medbringe:

  • Ansøgningsblanket
  • Den originale dåbsattest eller navneattest og hvis barnet ikke er navngivet så en fødselsattest
  • Dokumentation af det rette navn ( er kun nødvendigt, hvis der er fejl ved navneoplysninger hos det Centrale Person-register, eller hvis barnets navnhar fået nyt navn
  • Et pasfoto, se kravende til pasbillede her