Fornyelse af pas

pas Der er faktisk mange danskere, der ikke rigtig er klar over, hvad de skal gøre mht. til fornyelse af pas. Jeg har faktisk selv lige været ude for at skulle have mit pas fornyet, da jeg i sommers skulle ud og rejse med min kæreste. Jeg var, ligesom mange andre, på bar bund, og jeg anede faktisk ikke, hvordan det hele fungerede. Men efter lidt research, så fandt jeg ud af, at det overhovedet ikke var særlig svært.

Når det gælder fornyelse af pas, hvis du eksempelvis skal ud og rejse, og det gamle blot er udløbet, så skal du blot henvende dig på dit lokale borgerservicecenter. Her skal du medbringe dit forhenværende pas, en ansøgningsblanket (som du finder på nettet eller på borgerservicecenteret), sygesikringsbevis samt et pas foto. Hvis du husker det, så er fornyelse af pas faktisk ikke særlig indviklet, og alle kan finde ud af det.

Hvis du skal ud og rejse, så skal du dog lige bemærke, at der kan være en leveringstid på op imod 14 dage. Så du skal sørge for at være i god tid, når du skal have foretaget fornyelse af pas. Derudover er det heller ikke en gratis service, og hvis du er myndig, og ikke er pensioneret endnu, så skal du slippe 626 kroner for dit nye pas. Det er penge, som du betaler på borgerservicecenteret, når du går ned og bestiller dit nye pas. Når du så får dit pas, så skal du dog ikke være bange for at skulle forny det lige med det samme, da det først udløber 10 år efter den udstedte dato.

Hvordan får du fornyet dit pas?

Hvis du skal have fornyet dit pas skal du henvende dig i et af kommunernes borgerservicecentre.

Hvad skal man skal medbringe:

  • Din udfyldte ansøgningsblanket
  • Dit gamle pas (Hvis ikke du har dit gamle pas så skal du medbringe din Originale dåbsattest, navneattest eller fødselsattest)
  • Sygesikringsbevis eller anden dokumentation af personnummer (Dog kun nødvendigt, hvis dit personnummer ikke allerede står i dit eksisterende pas)
  • Navne dokumentation (Kun nødvendigt, hvis der er fejl i dine navneoplysninger hos det Centrale Person-register, eller hvis dit navn for nyligt er ændret evnentuelt i forbindelse med ægteskab)
  • Et pasfoto, se kravende til pasbilleder her

Leveringstid

Leveringstiden for at få et nyt pas er op til 14 dage. Derfor bør man få lavet sit pas i god tid, inden man skal ud at rejse.